donderdag 27 november 2008

bomen doen niet aan multitasking



Gisteravond tijdens een etentje met mijn medestudenten van de Klassieke academie spraken we over het maken van keuzes in ons leven. Als je een studie volgt, daarnaast een baan hebt, kinderen, huishouden en andere hobby's, kan je het gevoel krijgen dat je alles half doet of steeds achter jezelf loopt aan te rennen. We worden druk in "het hoofd", door gedachten over alles wat nog "moet". Op zulke momenten is het goed om even stil te staan, zoals een boom in het bos.

Natuurlijk is het dan goed om keuzes te maken; wat doe ik wel en wat niet meer. Bij het maken van keuzes zorg dan, dat wat je kiest, je blij maakt. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om radicale keuzes te maken en heb je die baan nodig voor je inkomen en kun je ook je kinderen niet de deur uit doen.
Maar je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om 10 minuten per dag aan een oefening te besteden die je weer in balans brengt.

Op deze link is een video te zien van deze prachtige yogahouding: vrksasana of wel de boom.
Neem eerst even de tijd om jezelf te aarden in tadasana en voel je wortels diep de aarde ingroeien. Stel je voor dat de kracht en de stabiliteit van de aarde door je heen stromen. Veel plezier.

Geen opmerkingen: