woensdag 11 juni 2008

Gelezen



In tijdschriften en dagbladen wordt deze maand weer veel geschreven over yoga en meditatie.

Mind magazine: Mediteren maakt optimistisch.

Psychologie magazine: De stille kracht van meditatie met handige sites: http://www.mediterendoejezo.nl/

Happinez: wees een lege kom.

Dagblad de Pers van woensdag 11 juni 2008: Yoga is net een boterham met pindakaas. Hierin worden 3 yogavormen beschreven vanuit een eenmalige les van een verslaggever.
Welke soort yoga je moet kiezen hangt vooral af van je eigen wens waarbij je rekening kan houden met je conditie, je leeftijd, de soeplese van je lichaam enz . Hou het dicht bij jezelf.
Het draait in de yoga, niet om competitie, maar ademhaling, ontspanning, en het opheffen van blokkades in het lichaam. Het herkennen van wie en wat je werkelijk bent, zonder alle ruis om je heen.
Yoga is oorspronkelijk ontwikkeld om te kunnen mediteren. Er is veel gekeken naar de natuur en de dieren; vandaar ook de namen van de asana's zoals de hond, de boom etc.
Veel cursisten vragen mij vantevoren naar wat de dru yoga precies inhoudt. Ik raad aankomende cursisten altijd aan een aantal proeflessen te volgen, eventueel ook bij verschillende yogavormen zodat ze uit eigen ervaring kunnen kiezen. Ook als yogadocent heb ik vele soorten ervaren zoals astanga, vinyasa, hatha, pilates en tenslotte mijn eigen vorm: dru yoga.

Geen opmerkingen: