woensdag 27 februari 2008

Yogamat





Voor mijn lessen vraag ik de cursisten om zelf een mat mee te brengen. Uiteraard hoop ik dat ze deze mat ook thuis gaan gebruiken om yoga-oefeningen te doen.

Je hebt weinig nodig om yoga te doen, een beetje ruimte, een mat, makkelijk zittende kleding en je lichaam.

Een van mijn favoriete oefeningen, een activatie:

Ga staan, voeten op heupbreedte en knieen ontspannen. Laat vanuit de heup je boven lichaam draaien van links naar rechts met de armen ontspannen om je heen. Je kunt in de draai de hielen meenemen; als je naar links draait rechter hiel van de grond en vice versa. De armen eerst om de schouders draaien en jezelf zo een schouderklopje geven! De aandacht van de beweging komt dan bij de schouders te liggen, dan de armen zwaaien om de taille (goed voor activeren van de spijsvertering) en vervolgens om de heupen. Kom dan langzaam weer tot stilstand en voel even na.

Door deze activatie voel je energie vrijkomen nadat je bijvoorbeeld een dag lang achter je computer of bij vergaderingen hebt gezeten.
De kleine spieren in de rug worden zacht gerekt en afvalstoffen kunnen zo de spieren verlaten en nieuwe zuurstof kan toestromen. De rug is gemaakt om te bewegen.

Geen opmerkingen: