zondag 17 mei 2009

voordelen meditatie



Graag bericht ik over de voordelen van yoga en meditatie.
Ik denk als mediteren en yoga zoveel voordelen geven en zo makkelijk zijn om te doen, je hebt alleen je eigen lichaam nodig en wat discipline, dan raak je toch steeds meer gemotiveerd om te beginnen! Uit dit artikel, blijkt dat je ook nog slimmer wordt van mediteren.

Regelmatig mediteren doet je hersenen groeien, daarom beweren wetenschappers dat deze gewoonte je slimmer maakt.

Slimmer
De onderzoekers bestudeerden 44 mensen, de helft van hen beoefende verschillende vormen van meditatie van 5 tot 46 jaar. De meesten deden het gedurende 10 tot 90 minuten per dag. Uit hersenscans blijkt dat de grijze massa bij hen groter is dan bij anderen. Vooral de hippocampus, een belangrijk gebied verantwoordelijk voor het geheugen en leerprocessen is beter ontwikkeld. Ook gebieden die instaan voor emoties zijn groter bij deze mensen. Eerder onderzoek toonde al de voordelen van meditatie aan: het verlaagt stress en stimuleert je immuunsysteem.

Positieve emoties
Onderzoekster Eileen Luders zegt dat de veranderingen in de hersenen verklaren waarom mensen die mediteren positieve emoties kunnen opwekken, een eigenschap waar weinigen over beschikken. (ep)

http://hln.be/hln/nl/37/Psycho/article/detail/855306/2009/05/15/Meditatie-doet-hersenen-groeien-en-maakt-slimmer.dhtml

Geen opmerkingen: