vrijdag 13 december 2013

Jaar afsluiting van een yogini


Het jaar 2013 loopt ten einde. Ik wacht niet tot de lente, maar hou een einde jaars-schoonmaak. De kasten worden leeggehaald, en alles komt op stapels; bewaren, naar het leger des heils, of op de kado stapel. Zeker alles wat een jaar niet is gebruikt, gaat weg. Dit is nog een makkelijke klus, maar nu de digitale wereld. De postbussen van je emails doorlopen en leegmaken, alle nieuwsbrieven weer eens opschonen, en dit jaar veel "unscribe newsletter" gebruikt. Alle aangemaakte documenten in office opschonen. Facebook like pagina's doorlopen en opruimen. Er is veel werk bijgekomen door de digitale wereld.
Elke meester die ik heb ontmoet had eigenlijk maar 1 boodschap: slow down. Misschien wel een mooie mantra voor 2014; slow down, Arlette, slow down!

We gaan weer naar het oudejaars ritueel, we maken elk jaar op oudejaarsavond een lijst van alles waarvoor we dankbaar zijn geweest in 2013, deze lijst gaat in de vuurkorf en de rook neemt de dankbaarheid mee, hoog, hoog de lucht in. En er was weer veel, heel veel om dankbaar voor te zijn!


Geen opmerkingen: