maandag 8 juni 2009

yoga en astma



Een onderzoek van de American Collega of sports Medicine (ACSM) in Seattle toont aan dat yogalessen helpt bij volwassen met asthma.

De onderzoekers lieten astmapatiënten twee keer per week een yogales volgen en vroeg hen als aanvulling thuis wekelijks een halfuurtje hun oefeningen te doen. Aan het einde van het onderzoek bleek dat de symptomen van de astmapatiënten minder erg waren en dat ze zich minder frequent voordeden. De proefpersonen vonden dat hun levenskwaliteit met 40 procent verbeterde. De onderzoekers ontdekten dat de diepe ademhaling tijdens de rekoefeningen van yoga dezelfde stress als astma-aanvallen op het ademhalingssysteem veroorzaakt. Zo worden de patiënten er gewoon aan en zijn ze beter voorbereid op komende aanvallen.

Geen bijwerkingen
"Yoga is een goede manier om de symptomen van astma te verminderen en het heeft geen negatief bijwerkingen op het lichaam, in tegenstelling tot andere astmabehandelingen als medicatie", Aldus onderzoekster Amy Bidwell. "Voor sommige patiënten kan yoga zelfs ervoor zorgen dat ze minder pillen moeten nemen".

Websites:
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/73/Astma/article/detail/874752/2009/06/03/Yoga-vermindert-symptomen-van-astma.dhtml
http://www.medicalnewstoday.com/articles/151558.php

Geen opmerkingen: