maandag 1 september 2008

yoga en de overgang

Gelezen:

Yoga helpt tegen overgang symptomen
27 Augustus 2008 11:20: Devi Boerema
De Hindoeïstische bewegingsleer Yoga heeft zeer positieve effecten op vrouwen in de overgang. Wetenschappers hebben aangetoond dat Yoga de typische verschijnselen zoals opvliegers en overmatig zweten kan verminderen. De studie wees ook uit dat vrouwen die zich met yoga bezighouden een scherper denkvermogen ontwikkelen.

De wetenschappers zijn tot deze conclusie gekomen door 120 vrouwen in de leeftijd tussen 40 en 55 jaar oud te onderwerpen aan een test programma. De helft van de groep nam vijf keer per week deel aan yogalessen en stress management trainingen. De controle groep daarentegen kreeg lezingen over diëten, fitness en de psychologie achter het verschijnsel menopauze.
Na achtweken waren duidelijke verschillen te zien tussen de twee groepen. Hoewel beide groepen een beter concentratie vermogen demonstreerden, was dit resultaat in de yogagroep veel groter. Meest opmerkelijk was de vermindering in de symptomen bij de yogagroep. De controlegroep merkte totaal geen verandering terwijl de vrouwen die actief deel hadden genomen aan yogalessen hun opvliegers sterk zagen verminderen. Een goede tip voor vrouwen in de overgang die eindelijk hun nachtrust terug willen is een bezoekje aan het Yoga centrum. Daarnaast zijn de yogaoefeningen absoluut veilig, baat het niet dan schaad het niet, toch?


Geen opmerkingen: